HRS

czwartek, 23 maja 2013

Ziemniaki z grilla

Wiosna dalej u nas śliczna, więc sezon grillowy w pełni.
Dziś przygotowywałem ziemniaki, które świetnie nadają się do dania, które również wkrótce na blogu.
Świetny dodatek do ryb i mięs. Jeżeli macie jeszcze świeży rozmaryn pod ręką - miodzio!






Składniki:
kilka młodych ziemniaków
kilka ząbków czosnku
rozmaryn świeży, bądź suszony
oliwa z oliwek
sól, pieprz







Przygotowanie:
1. Ziemniaki myjemy w mundurkach i gotujemy w wodzie ok 10 minut.
2. Gdy ziemniaki ostygną, tniemy na paski, ale nie do końca, aby ziemniak był w całości.
3. Ząbek czosnku siekamy na plasterki i wkładamy w ziemniaka.
4. Na sreberko kładziemy ziemniaka, posypujemy rozmarynem, polewamy oliwą i zawijamy.
5. Tak przygotowanego ziemniaka wrzucamy na rozpalonego grilla i pieczemy ok. 25 minut.
Ziemniak doskonale smakuje z masłem czosnkowym
S M A C Z N E G O ! ! !  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...