HRS

poniedziałek, 17 czerwca 2013

Jaja faszerowane z łososiem

Oglądacie pewno programy kulinarne. Jeden z moich ulubionych to Ugotowani. Ostatnio właśnie Pani Małgorzata w ugotowanych robiła "Niespodziankę w królewskiej szacie". Właśnie ten przepis przypadł mi bardzo do gustu i postanowiłem go zrobić na bloga. Przyznacie, że wygląda wyśmienicie, a smakuje równie dobrze.








Składniki:
- Jaja ugotowane na twardo
- łosoś wędzony
- serek twarogowy
- chrzan
- kapary
- sól, pieprz
- szczypiorek
- kiełki rzodkiewki




Przygotowanie:
1. Jaja gotujemy. Po ostudzeniu obcinamy ok 1 cm z dołu i wyciągamy żółtko. Nie przejmujcie się, jeżeli białko wam się uszkodziło, bo farsz to przytrzyma.
2. Do miski wrzucamy żółtko, kilka kaparów, 1 łyżeczkę serka, i troszkę chrzanu. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie miksujemy.
3. Do białek nakładamy przy pomocy łyżeczki przygotowane nadzienie.
4. Z drugiej strony jajka delikatnie ucinamy kawałek, aby łatwiej było nam ułożyć na talerzu.
5. Na talerzu układamy jajo z farszem, następnie obwijamy plasterkiem łososia i wkładamy wykałaczkę.
6. Szczypiorkiem związujemy jajko z łososiem, a na wierzch posypujemy kiełki. Wykałaczkę możemy wyjąć.

S M A C Z N E G O ! ! !









2 komentarze:

  1. bardzo fajny pomysł :) idealne danie na przystawkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. danie niby takie proste.. Ale większość z nas je oczami :D Piękne przybranie i na sam widok robię się głodna :P

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...