HRS

środa, 2 października 2013

Pieczarki faszerowane boczkiem i serem




Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. Faszerowane podaję jako przystawkę na imprezach, ale to też znakomity pomysł na kolację. Spróbujcie sami.














Składniki:
 
- 6 pieczarek
- pół kostki żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- ok 4 plasterków boczku wędzonego
- sól, pieprz






Przygotowanie:






1. Pieczarki obrać, wykroić z nich nóżki i wydrążyć środek.



2. Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek, czosnek, cebulę i pokrojone nóżki. 
3.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 


4.Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapeluszy pieczarek. 
5.Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20-30 minut. 








Smacznego 



1 komentarz:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...